آدرس :بویین زهرا روستای خونان فروشگاه کدخدا

مهمترین عوامل خشکیدگی نهال و راهکار هر یک

☀️ یکی از عوامل خشکیدگی نهال، آبیاری کم در زمان

نامناسب است بویژه در خاک های با بافت شنی چنانچه آبیاری

نهال نزدیک به اواسط روز در اوج گرما و بدون مالچ پاشی

عرصه صورت گیرد در عرض چند روز علایم پژمردگی

بروز می کند.

💦 بنابراین آبیاری نهالها در صبحها و عصرها و به مقدار

کافی (حداقل 30 لیتر برای هر نهال) انجام گیرد.

🪴 رعایت نکات بهداشتی در مبدا (نهالستان) و مقصد (زمین

آماده شده برای غرس نهال) بویژه در استفاده از کود دامی

پوسیده هنگام احداث باغ و استفاده از سموم مجاز جهت

ضدعفونی ریشه ها و خاک و ابزار و وسایل باغبانی، طبق

تجویز گیاهپزشک باید صورت گیرد.

⛄️ پرالیناژ نهال ها از یکسو آلودگی ها را برطرف می کند و

از سوی دیگر به ترمیم نقاط آسیب دیده از کندن نهال و هرس

اصلاحی ریشه کمک می کند.

رطوبت بذر در 2 مرحله از بین میرود:

رطوبت بذر در 2 مرحله از بین می رود و باعث خشکی نهال

یا بذر میشود :

  1. رطوبت سطحی بذر که در ابتدا توسط خشک شدن هوا از بین می رود.
  2. حذف رطوبت سطح باعث عدم تعادل در رطوبت می شود
  3. پتانسیل موجود در سطح دانه و قسمت داخلی دانه که منتهی می شود
  4. به مهاجرت رطوبت از اندام داخلی به سطح.
  5. مهاجرت رطوبت به سطح کندتر از تبخیر است و الف
    گرادیان رطوبت در هسته ایجاد می شود.
    حذف رطوبت از دانه بستگی به رطوبت نسبی دارد
    و دمای محیط اطراف بذر.
  6. هنگامی که RH ازجو کمتر از دانه است، رطوبت از دانه حذف می شود. در حالی که خشک کردن، باید مراقب به حداقل رساندن / جلوگیری از اکسیداسیون و تجزیه وفرار در این فرآیند وزن خشک دانه کاهش می یابد
  7. هنگامی که فرآیندها در دمای بالا انجام می شود، گسترش می یابد. از این رو، رطوبت بالا
    دانه ها باید در دمای پایین خشک شوند

سرعت خشک شدن نهال به عوامل زیر بستگی دارد

1-رطوبت اولیه بذر

2-اندازه سطل و ظرفیت

3-عمق پخش بذر

4-میزان دمیدن هوا

5-دمای هوا و رطوبت نسبی جو

6-فشار استاتیک

7-دمای خشک شدن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *