ریز مغذی ها
✅ریزمغذی ها بخش ضروری محصولات سالم هستند، اما معمولا کمتر از 1 درصد وزن خشک گیاه را تشکیل می دهند.
با این حال، حتی در مقادیر کم ، آنها رشد مطلوب را تضمین می کنند.
✅کمبود ریز مغذی ها می تواند عملکرد حیاتی گیاه را مختل کند که نه تنها می تواند منجر به رشد ضعیف گیاه شود، بلکه باعث کاهش رشد و عملکرد نیز می شود.
✅ریز مغذیها مورد توجه کشاورزان هستند، زیرا افزایش عملکرد محصول باعث کاهش محتوای ریز مغذیهای خاک و افزایش نیاز به کوددهی هدفمند شده است.
انواع ریزمغذی ها
✍️آیا میدانستید؟
✅بور
بور نقش مهمی در تولید اسیدهای آمینه و رشد گل ها و میوه ها دارد.
✅مس،آهن و روی
مس، آهن و روی اجزای آنزیمی هستند.
آنزیم ها به عنوان کاتالیزور برای واکنش های آنزیمی عمل می کنند.
✅روی
روی برای انتقال انرژی و کاهش
نیتروژن و تثبیت ازت مورد نیاز است.
✅مولیبدن و کبالت
مولیبدن و کبالت به متابولیسم نیتروژن، به ویژه تثبیت نیتروژن در حبوبات کمک می کنند.
✅منگنز
منگنز برای فعال کردن آنزیم ها ضروری است. همچنین برای تقسیم و شکستن مولکول آب، که اولین مرحله فتوسنتز است، ضروری است.
✅مولیبدن و کبالت
مولیبدن و کبالت به تبدیل نیتروژن به اشکال قابل استفاده، به ویژه تثبیت نیتروژن در حبوبات کمک می کند.