اثرات فوق العاده EM (میکروارگانیسم های موثر) در افزایش رشد گیاه و اصلاح خاک
کود ای ام
✅کود EM چیست و چه نقشی در حاصلخیزی خاک دارد؟!
🍀شاید برای کشاورزان عزیز سوال باشد که EM چیست و چه عملی میتواند انجام دهد؟ چه نقشی در بهبود وضعیت خاک و افزایش عملکرد دارد؟
🍀در واقع EM مخفف Effective microorganisms یا میکروارگانیسم های موثر است که شامل باکتری های فوتوسنتز کننده، مخمرها و باکتری های لاکتیک اسید میباشد که این باکتری ها با فعالیت خود موجب تجزیه مواد آلی و کودهای دامی میشوند و ضمن پوساندن آنها و فراوری کودهای حیوانی موجب آزاد شدن عناصر عناصر غذایی موجود در آن میشود.
✅فعالیت این میکروارگانیسم ها به گونه ای است که ابتدا EM مواد آلی را تجزیه کرده و به تبع آن مواد دیگری در خاک ساخته میشود همین موجب فعال شدن میکروارگانیسم های دیگر میشود و این زنجیره ادامه میابد.
✅در نهایت با فعالیت انواع باکتری ها و میکروارگانیسم های مختلف عناصر غذایی آزاد شده و در اختیار گیاه قرار میگیرد.
همچنین با افزایش مواد آلی خاک، کیفیت و ساختمان خاک بهتر شده، جمعیت عوامل بیماریزای قارچی کاهش یافته و حاصلخیزی خاک افزایش میابد.
🍀موارد مصرف کود بیولوژیک EM🍀
✅این محلول بعنوان یک مکمل غذایی ایده آل و ارگانیک برای بهبود رشد، کیفیت و اندازه محصولات در مصارف انواع مزارع، درختان و محصولات باغی، کشت های گلخانه ای، گل ها و گیاهان آپارتمانی و بالکن، چمن و مرز های تزئینی، باغ سبزیجات، و در کل همه محصولات کشاورزی مصرف می شود.
همچنین به دلیل دارا بودن مواد بیواکتیو و آزادسازی عناصر ماکرو و میکرو به شکل متعادل تاثیر فوق العاده ای در افزایش تناژ برداشت محصول و همچنین طعم و مزه محصولات خواهد داشت و می تواند به هر دو روش محلول پاشی و آبیاری به بهترین شکل در تمام دوره رشد نباتات مورد استفاده قرار گیرد.
🌿مزایای مصرف در یک نگاه🌿
✔️کود EM کمک شایانی به فرایند فتوسنتز، ساخت هورمون های طبیعی رشد و فرایند های فیزیولوژی، کلروفیل و آنزیم های محصولات نباتی می کند.
✔️کود EM باعث پویایی، باروری و ضد عفونی شدن خاک گردیده، قابلیت جوانه زنی بذرها را افزایش داده و به گسترش سریع ریشه ها جهت رشد سریعتر و شکوفه زايی و تشیکل محصولات مرغوب ترغیب می نماید.
همچنین ضعف ها، افتادگی گیاهان ناشی از انواع استرس های خشکی، بیماری ها و… را بطور جدی بهبود می دهد.
✔️همچنین EM محصولات را نسبت به عوارض فیزیولوژیکی شاخص و لطمات موقع برداشت مقاوم ساخته و باعث افزایش خاصیت انبارداری و کاهش ترک خوردگی میوه ها می گردد.
✔️به طور کلی مزایای EM را به صورت زیر میتوان دسته بندی کرد:
1⃣تخمیر مواد ارگانیک و تولید اسیدهای ارگانیک
2⃣تحت فشار قرار دادن عوامل بیماری زا (پاتوژن ها)
3⃣حفظ بالانس دیگر میکروارگانیسم های سودمند
4⃣افزایش آزادسازی فسفات در خاک
5⃣تثبیت نیتروژن و تبدیل آن به آمونیوم و نیترات
6⃣شکستن و تجزیه ترکیبات پیچیده و مقاوم (نشاسته، سلولز، صمغ و لیگنین)
7⃣آزادسازی مواد مغذی میکرو و ماکرو
8⃣اصلاح ساختمان خاک
🍀🌿🍀نقش هایی که کود بیولوژیک EM در خاک ایفا میکند👇👇👇
✅افزایش کارایی کودها
✅تثبیت نیتروژن اتمسفری
✅آزاد سازی عناصر غذایی و قرار دادن آنها در اختیار گیاه
✅تجزیه بقایای و کودهای حیوانی
✅بازیافت عناصر غذایی در خاک
✅بهبود وضعیت و ساختار ریشه
✅زدودن آلودگی ها و عوامل بیماری زا
✅کاهش فشردگی خاک
✅افزایش جمعیت کرم های خاکی