✔️در خاک سفت و پرتراکم گیاه نمیتواند خوب رشد کند. بسیاری از افرادی که کشاورزی میکنند از این نکته مهم چشم پوشی میکنند بنابراین نتیجه خوبی را از زحمات خود دریافت نمیکنند.
⚠️در اثر کاهش مواد آلی و کیفیت خاک، افزایش استفاده از ادوات و ماشین آلات سنگین و همچنین افزایش پی اچ، خاکها فشرده و یا به اصطلاح Compact میگردند و همین امر مانع نفوذ راحت ریشه و همچنین کاهش تهویه و نفوذپذیری به آب و هوا می شود.
⚠️این وضعیت از طرفی باعث بروز خفگی در ریشه شده و از طرف دیگر رشد آن را محدود میسازد که این مسئله مانع جذب آب و عناصر غذایی به صورت کارامد میگردد.
⚠️وجود لایه سخت (hard pan) باعث می شود که گیاه نتواند مواد غذایی موجود در خاک زیرین را دریافت نماید. درصورت شکستن این لایه نفوذ ریشه بیشترشده وآب بیشتری ذخیره شود.
🍀 فشرده بودن خاک چه ایرادی دارد؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا یک مثال ساده میزنیم: عبور از داخل توده ای از آجر راحت تر است یا توده ای بالش؟ خاک متراکم برای گیاه همانند یک توده آجر سفت و مقاوم است. ریشه ها برای رشد و گسترش باید خیلی سخت تر تلاش کنند تا بتوانند به خاک نفوذ کنند بنابراین طبیعتا رشد و گسترش آنها محدودتر و کمتر میشود. هنگامی که ریشه خوب رشد نکند، آب و مواد مغذی کمتری به گیاه میرسد و همه این فاکتورها به معنی ضعف در رشد گیاه است.
💡اصلاح خاک های متراکم و فشرده💡
✅علاوه بر روش های مرسومی چون استفاده از زیرشکن، به کار بردن برخی از مکملهای اصلاحگر خاک مانند اگری ا ای سی نیز که در بحث کاهش_pH و افزایش تخلخل تاثیر بسزایی دارد، میتواند کمک شایانی به اصلاح این خاک ها کند.
🌺استفاده از این مکمل (اگری ای سی) میتواند با هزینه ای پایین در زمان کمتر موجب افزایش نفوذپذیری، کاهش سختی خاک، آزاد سازی عناصر غذایی بلاک شده و افزایش عمق نفوذ ریشه میگردد.
هیگرو اگری ای سی ترکیبی تأثیر گذار در بخش کشاورزی با کاربردهای فراوان است، که به برخی از این کاربردها در ذیل اشاره شده است
*اصلاح بافت خاکهای سنگین (رسی) از طریق ایجاد تخلخل در خاک در نتیجه توسعه بیشتر ریشه در خاک و افزایش جذب آب و مواد غذایی توسط گیاه
- کاهش تخلخل بیش از حد بین ذرات خاک در بافت خاکهای سبک شنی به منظور جلوگیری از
هدر رفتن آب و عناصر غذایی تنظیم اسیدیته آب و خاک
افزایش مدت ماندگاری و حلالیت آفت کشها علف کشها و کودها با کاهش سختی آب و خاک فعال کردن عناصر مفید خاک و تبدیل بستر خاک به محیطی ایده آل جهت رشد گیاه افزایش قدرت حفظ رطوبت در خاک و کاهش تعداد دفعات آبیاری جلوگیری از ایجاد جلبک و خزه در ادوات آبیاری و کمک به رفع انسداد حاصله از رسوب در لوله های آبیاری
*افزایش حاصلخیزی خاک و کاهش شوری آن با خارج شدن عنصر سدیم حاصله از مصرف کودها از
محیط کشت - افزایش حلالیت کلیه عناصر میکرو و ماکرو (خصوصاً (کلسیم در خاک و تسهیل جذب این عنصر توسط گیاه
* ترکیبی کاملاً ارگانیک و بی خطر برای محیط زیست
مقدار و نحوه مصرف
آبیاری قطره ای ۱ لیتر برای ۱۰۰۰ متر مربع محلول پاشی ۵۰ تا ۷۵ سی سی در ۱۰۰ لیتر آب