آدرس :بویین زهرا روستای خونان فروشگاه کدخدا

مقابله با پوسیدگی طوقه درخت پسته

مقابله با پوسیدگی طوقه درخت پسته

قارچ عامل این بیماری می تواند درختان مختلف را در سنین مختلف مبتلا نماید

دلایل پوسیدگی درخت پسته

انتقال این قارچ خاکزاد از طریق خاک و آب آلوده و همچنین نهال آلوده صورت می گیرد .

این قارچ بسیار آب دوست است و با فراهم نمودن آب آزاد در خاکهای سنگین و با زهکش نا مناسب به سرعت تکثیر می یابد.

بنابراین بهترین روش مبارزه با این بیماری رعایت موارد پیشگیری به صورت ذیل می باشد .

کنترل طوقه

1-در باغات قدیمی در صورتی که طوقه درختان در زیر خاک قرار گرفته باشد برای جلوگیری از شیوع بیماری بایستی خاک پای درختان را کنار زده تا به نزدیک ریشه اصلی برسند و طوقه درختان را کاملا آزاد کرده و در معرض هوا قرار بدهند.

باید دقت کرد هنگام اجرای هرگونه عملیات در باغ به طور جدی از زخمی شدن طوقه درخت جلوگیری نمایند.

پوسیدگی درخت پسته

2-بسته به کوچکی و بزرگی درخت ، حلقه ای به شعاع 50 سانتی متر تا یک متر دور درخت ایجاد نمایید تا آب پای طوقه درخت نرسد (بصورت تشتکی).

باید همیشه توجه داشت که طوری خاک اطراف طوقه درخت برداشته شود که نه خاک طوقه درخت را بپوشاند و نه آب پای طوقه برسد.

3-در باغات آلوده این کار ابتدا برای درختان آلوده و چند درخت کناری آنها انجام شود تا مانع گسترش بیماری درباغ گردد.

4-از خاک ریزی در پای طوقه درختان خصوصا درختان بیمار بطور جد باید خودداری کرد و در صورت اجبار می توان از شن استفاده کرد.

استفاده از بوردو

5-در صورتیکه پوسیدگی بیش از یک سوم دور طوقه را نگرفته باشد با چاقو تیز قسمتهای پوسیده را تراشیده تا از همه طرف به قسمتهای سالم برسید سپس تنه و طوقه را با محلول بردو ضدعفونی کرده و محل را نیز با خمیر بردو بپوشانید .

باید دقت کرد که پس از تراشیدن طوقه یک درخت آلوده چاقو را برای استفاده مجدد با محلول بردو ضدعفونی کنید.

6-در صورتیکه پوسیدگی بیش از یک سوم دور طوقه را فرگرفته باشد فقط به کنار زدن خاک پای کنده درخت اکتفا نمایید با این عمل تا اندازه ای به عمر درخت افزوده می شود .

7-اگر پوسیدگی در اطراف طوقه دیده نشد به هیچ اقدام عنوان به تراشیدن پوست درختان نکنید.

تهیه خمیر بردو

8-درختان خشک شده را از خاک خارج کرده و بسوزانید و محل آن را با آب آهک رقیق یا محلول بردو ضدعفونی کرده و حداقل به مدت یک سال از کشت درخت در آن محل خودداری نمایید.

9-در باغاتی که مشکل گموز (پوسیدگی طوقه ) وجود دارد اید بطور جدی از زخمی شدن طوقه درخت در هنگام عملیاتی چون پابیل کردن و مبارزه با علف های هرز و … جلوگیری نمایید .

10- اطراف درختان را باید از شاخ و برگ های اضافی و علف های هرز تمیز نگه دارید.

11- در باغات مشکل دار رسیدگی به وضع تغذیه ای درختان بسیار مهم است و مصرف متعادل کودهای شیمیایی و کودای دامی می تواند

در کاهش این بیماری نقش موثری داشته باشد .

12 – استفاده از ماشین آلات در باغات آلوده باید محدود شده و در این مورد برای انتقال آلودگی احتیاط های لازم در نظر گرفته شود.

روش تهیه محلول بردو 3%

1- ابتدا در یک بشکه پلاستیکی 100 لیتری 3 کیلوگرم آهک آبدیده ریخته و آب به میزان 20 لیتر به آن اضافه کرده بهم می زنیم .


2- سپس 3 کیلو گرم سولفات مس (کات کبود) را در ظرف پلاستیکی دیگری با 20 لیتر آب حل نموده و محلول کات کبود را به بشک حاوی آهک اضافه نموده و حجم را به 100 لیتر می رسانیم.

روش تهیه خمیر بردو

ابتدا یک کیلو گرم آهک آبدیده را در 2 لیتر آب ریخته و هم بزنید.

سپس یک کیلوگرم #سولفات_مس (کاتکبود) را در 2 لیتر اب حل کرده و آن را به آهک آبدیده اضافه نمایید سپس 6 لیتر اب به کل محلول اضافه نمایید تا خمیی شبیه به ماست به رنگ فیروزه ای بدست آید .

این محلول صرفا برای قسمت های تراشیده شده استفاده شود .


لازم به ذکر است که محلول و خیر بردو پس از 24 ساعت خاصیت ضدعفونی کنندگی خود را از دست می دهد لذا به اندازه مصرف روزانه تهیه شود .