برای کاشت نهال پسته ابتدا ریشه نهال را اندازه گیری کرده سپس عمق گودال را دو برابر ان در نظر بگیرید و سپس نهال را پس از بررسی درون گودال قرار دهید. درون گودال را با خاک پر کنید و به آرامی فشرده کنید. بعد از کاشت نهال بلافاصله آبیاری کنید تا حفرهها و فضای خالی خاک پر شود
:انواع روش کاشت پسته
از انواع روش کاشت پسته میتوان به سه روش زیر اشاره کرد
کاشت بذر در زمین: برای کاشت پسته؛ به صورت بذر در زمین باید جویهایی با عرض 50 الی 100 سانتی متری ایجاد کرد؛ به طوری که عمقی در حدود 50 تا 70 سانتی متر داشته باشند. بذر را باید از 12 ساعت قبل در آب خیس کرده باشید. پس از آماده سازی زمین، بذرها را در عمق 2 تا 3 سانتی متری خاک قرار دهید و روی آن را ماسه بریزید. در این روش باید آبیاری را در هر 10 الی 15 روز یک بار انجام دهید
کاشتن پسته در گلدان: برای کاشتن پسته در گلدان، بهتر است در اوایل بهار اقدام کنید. برای این کار به کیسههای پلاستیکی سیاه نیاز است. قطر این کیسههای پلاستیکی برای کاشت پسته، 10 الی 15 سانتی متر و ارتفاع آن 25 تا 30 سانتی متر است. آنها را با کود زراعی، کود گاوی و ماسه پر کنید. بذری که از قبل خیس شده است را در عمق 2 تا 3 سانتی متری آن بکارید و روی آن را بپوشانید.
کاشت در خزانه: در این روش، زمینی با متراژ 10 الی 30 متر نیاز است. بذرهایی که از قبل خیس شدهاند را در فاصلههای 10 تا 15 سانتی متری از هم بکارید. این روش به 7 روز یک بار آبیاری نیاز دارد. نهالها را میتوانید تا یک الی دو سال در این زمین نگه دارید و پس از این مدت، نهال های پسته را در زمستان به زمین اصلی انتقال دهید.
فاصلهی کاشت درخت پسته چقدر است؟ نکات لازم برای کاشت پسته
در کاشت نهال پسته یا کاشت درخت پسته؛ باید فاصله مناسب رعایت شود تا با رشد کردن، فضای کافی وجود داشته باشد. معمولا توصیه میشود فاصله کاشت هر درخت پسته، با درخت بعدی در حدود 4 الی 5 متر باشد. از آنجا که درختان پسته؛ در حدود 10 متر رشد میکند، در ردیفهای کاشت درخت پسته، باید 5 الی 6 متر، فاصله گذاشته شود.
نهال پسته باید در قسمتهایی کاشته شود که نور خورشید به طور کامل وجود داشته باشد. تابش نور خورشید به درخت پسته میتواند در باردهی آن، اثر مثبت داشته باشد. معمولا PH خاک برای کاشت درخت پسته، باید حدود 7 تا 7.5 باشد؛ بنابراین خاکی که حالت اسیدیته آن خنثی باشد، برای کاشت بسیار مناسب است.
فصل مناسب کاشت پسته چه فصلی است
بهترین زمان برای کاشت نهال پسته، هنگامی است که نهال به خواب رفته باشد. در مناطق گرمسیری بهتر است کاشت درخت در فصل پاییز انجام شود. در واقع باید قبل از فرا رسیدن روزهای یخبندان، ریشههای نهال با محیط جدید وفق پیدا کنند؛ در غیر اینصورت کاشت نهال ناموفق خواهد بود.
آیا پرورش درخت پسته در باغچه ممکن است
برای کاشت درخت پسته؛ در باغچه ابتدا به آب و هوای محل زندگی خود دقت داشته باشید. اگر جزء مناطق گرمسیری هستید، میتوانید شروع به کاشت پسته نمایید. برای شروع پرورش درخت پسته در باغچه، ابتدا بذر پسته را شسته و آن را درون یک پارچه خیس قرار دهید. بذرها را همراه با این پارچه، تا یک هفته در دمای اتاق قرار دهید. میتوانید بذر را در گلدان یا در باغچه بکارید.
بهتر است کاشت بذر پسته؛ را در اواخر زمستان یا اوایل بهار انجام دهید. بذرها را در عمق 2 تا 3 سانتی متری خاک قرار داده و روی آنها را ماسه بریزید. اگر نهال را در گلدان کاشتهاید، بهتر است در فصل پاییز یا بهار آن را به داخل باغچه منتقل کنید تا کاشت نهال پسته با موفقیت انجام شود.
خاک مناسب رشد نهال پسته چیست و باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
خاک مناسب رشد نهال پسته باید از لحاظ اسیدیته خنثی باشد. میزان PH خاک بسیار حائز اهمیت است. همچنین خاک باید به گونهای باشد که درخت پسته بتواند در آن ریشه کند. بنابراین باید از نفوذ پذیری خوبی برخوردار باشد.
نحوهی آبیاری درخت پسته چگونه انجام می شود
درخت پسته نیاز به آبیاری هر روزه ندارد. در واقع پسته جزء درختانی است که به آب کمی نیاز دارد و به همین دلیل در مناطق بیابانی و گرمسیری دوام میآورد. حتی در ماههایی که بارندگی وجود ندارد، نیاز چندانی به آبیاری نیست. در شرایط عادی، آبیاری به صورت یک هفته در میان بسیار مناسب است.
قلمه زدن درخت پسته چگونه صورت میپذیرد
برای قلمه زدن و پیوند درخت پسته، سه روش متداول وجود دارد. پیوند شکمی، پیوند لولهای و پیوند اسکنهای، سه روش پیوند زدن پسته هستند. برای موفقیت پیوند زدن باید شرایط محیطی، نزدیکی پایه و پیوند، حذف آفات و سایر عوامل موثر در رشد پسته رعایت شود.
در پیوند شکمی، روی پوست پایه یک برش عمودی زده میشود؛ یک برش دیگر نیز بر روی آن زده میشود تا به شکل تی انگلیسی دربیاید. در پیوند لولهای انتهای پایه را قطع میکنند و پوست آن را تا محل پیوندک بر میدارند. در پیوند اسکنهای نیز پایه را روی قطرهای 3 سانتی متری تا 10 سانتی متری قرار میدهند. در پیوند اسکنهای، پیوندک را از شاخههای یک ساله میگیرند.
نحوهی کودهی بعد از کاشت درخت پسته چگونه است
برای باردهی مناسب درخت پسته، بهتر است که در طی یک سال، دو مرتبه کودهی انجام شود. کود را در زیر خاک و در فاصله 30 الی 35 سانتی متری از درختان خود قرار دهید.
توصیه میشود از کودهای حیوانی مانند کود گاوی و گوسفندی در فصل پاییز تا زمستان استفاده نمایید. استفاده از کودهای شیمیایی ازت و فسفره متناسب با دوره آبیاری درخت پسته میتواند مفید واقع شوند