همانطور که میدانید کشورهایی مثل ایران ،آمریکا و ترکیه و عراق و بیشتر کشورهای آمریکایی اقدام به تولید پسته کرده اند و مرغوب ترین آنها به تریب رقم اکبر آقایی ، کله قوچی و … میباشد ما دراینجا برای هرکدام ارین ارقام مراحل کاشت تا برداشت را آموزش میدهیم
پسته احمد آقایی-اکبری
سال آوری ،عارضه ای است که میزان بار دهی درختان پسته
در یک سال را زیاد و در سال بعدی کم می شود و به
اصطلاح باغداران ،در ختان پسته ی یک سال پربار و یک
سال کم بار هستند.
دلیل سال آوری
علت پدیده سال آوری در پسته این است که در همان سال
پرباری ،تعداد زیادی از جوانه های گل تشکیل شده که باید
محصول سال بعدی(سال کم باری)را بسازد ،ریزش می کنند.
راه های مقابله با سال آوری
1-استفاده از ارقام مناسب
بعضی از ارقام پسته به طور ژنتیکی دارای سال آوری زیاد
هستند،مانند رقم احمی آقایی و فندوقی زود رس.در
مقابلريا،بعضی از ارقام مانند شاه پسند و ایتالیایی،کمترسن سال
آوری را دارند.
در جدول بالا شماره 1،در صد سال آوری بعضی از ارقام
پسته آمده است.
2-استفاده از تغذیه مناسب و بهینه
باکود دهی حساب شده واصولی ومصرف مقدار مورد نیاز از
کودهای شیمیایی،می تواند از ریزش جوانه های گل دهنده در
سال پرباری جلوگیری نمود.
نکته:اجرای روش چالکودیا شیارکود در هر چند سال یک بار
همراه با انجام محلول پاشی کودهای مورد نیازدر2یا3نوبت در
سال،می تواند مقاومت درختان را در برابر ریزش جوانه های
گل دهنده افزایش دهد
3-انجام هرس باردهی درختان پسته
بعضی از پسته کاران ،معمولا انجام هرس درختان بارده را
تنها به بریدن شاخه های خشک شده ،آفت زده یا مزاحم
خلاصه می کنند.اما از نظر علمی ثابت شده است که در ختان
پسته را باید هر چند سال یک بار ،به روش اصولی سر بر
داری نمود.
چرا که در حال عادی،تشکیل جوانه های گل وباردهی
درسرشاخه های یک ساله ی پسته متمرکز می شودو قسمت
پایینی شاخه ها رفته رفته لخت و بی بار نی گردند.
در اصل،پس از چند سال بار دهی ،شاخه های بلند و بدون بار
قد علم می کنند که فقط در نزدیک نوک آنهاخوشه های پسته
قرار دارند.
بنابراین،با سر زنی شاخه های یک ساله در اواخر زمستان
،می توان تعداد شاخه های جانبی و فرعی گل دهنده در سال
های بعدرا افزایش داد.بدین ترتیب،با توزیع مناسب خوشه ها
بر روی درخت،هم محصول تولیدی بیشتر میشود و هم قدرت
بار دهی درختان در سال های مختلف،متعادل خواهد شد.